procedure schweitzer implantologie woerden

3D-opnamen | CbCt

Schweitzer Implantologie Woerden maakt gebruik van de modernste technieken, waaronder het maken van 3D opname met behulp van Cone Beam Computer Tomografie of wel CbCt. Hiermee is het mogelijk om 3D-opnamen van de kaak te maken. Deze apparatuur is maar in een beperkt aantal klinieken in gebruik. Schweitzer Implantologie Woerden verwerft hiermee een unieke plek binnen de regio.

3D-opnamen

Het gebruiken van een CbCt is een enorme vooruitgang in de diagnostiek, behandelplanning bij implantaten en bij het verwijderen van moeilijk liggende verstandskiezen. Met deze geavanceerde techniek is het namelijk mogelijk om vooraf virtueel in 3D de anatomie te analyseren. Implantaten kunnen dan beter op de juiste plek geplaatst worden, mede het bepalen welke implantaten hiervoor nodig zijn en vooraf te kijken of er voldoende bot aanwezig is. Dit stelt ons in staat zeer nauwkeurig te werken. En op deze manier kunnen wij het eindresultaat al vóór de daadwerkelijke behandeling zeer realistisch benaderen.

Een voordeel van de CbCt is de indrukwekkende vermindering van de stralingsdosis; het is slechts een fractie van de laagste stralingsdosis die bij klassieke CT-scans wordt gebruikt.

Inzet bij andere gevallen

Wij zetten de 3D CbCt ook in bij:

  • Implantologie; het beoordelen van de hoeveelheid bot en ligging van belangrijke structuren zoals andere tanden, zenuwen en kaakholtes.
  • Het verwijderen van verstandskiezen of wortelresten zodat er een goede inschatting van het aantal wortels, de vorm en de ligging kan worden gemaakt.
  • Het opzoeken van niet doorgebroken tanden. Deze kunnen wij nu beter lokaliseren. Na het chirurgisch opzoeken wordt er een kettinkje opgeplakt. Zo kan de beugeltandarts de tand op de juiste plek helpen.
  • Het beoordelen van tandheelkundige ontstekingen van tandwortels
  • Botvermeerderende operaties.
Wilt u meer informatie
ontvangen of direct een afspraak maken?