implantaten schweitzer implantologie woerden

Implantaten

Zelfbewust en met vertrouwen de wereld tegemoet, dat willen we allemaal. Velen van ons lukt dat, maar soms zijn er (onvoorziene) oorzaken die ons zelfvertrouwen wegnemen. Denk aan mensen die om de een of andere reden tanden of kiezen missen of binnenkort zullen verliezen. Herkent u zichzelf hierin? Wij bieden de oplossing: implantaten. Op onze website vindt u alle informatie die u nodig heeft. Oplossingen die u weer vrij, zelfbewust en vol zelfvertrouwen laten functioneren.

Een implantaat is een permanente kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst als een tand of kies of meerdere elementen verloren zijn gegaan. Een implantaat is een schroefje dat is gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan het bot zich goed hecht. Het moderne implantaat benadert heel dicht de eigen natuurlijke tandwortel. Het neemt in principe de functie van de tandwortel over en geeft de kauwkracht als van een eigen tandwortel door aan het kaakbot. Dit geeft een natuurlijk gevoel.

Voor mensen die gebitselementen verloren hebben door caries (tandbederf), pech, wortelpuntontstekingen of ernstige tandvleesaandoeningen. Implantaten zijn in dat geval een prima alternatief om het gebit en dus ook het uiterlijk en kauwfunctie te herstellen.
Dus ook een ongeval of een ongelukje tijdens het sporten kan leiden tot het verlies van één of meer tanden. Ook hier zorgen implantaten ervoor dat uw gebit in de natuurlijke staat wordt hersteld. Voor actieve, zelfbewuste mensen die voor de behandeling van gebitsproblemen een duurzame oplossing willen, zijn implantaten het antwoord.

Enkele tand of kies

Wanneer er meerdere tanden of kiezen ontbreken, brengen wij twee of meer implantaten aan. Deze vormen een solide basis voor een zogenoemde brug waarop meerdere tanden of kiezen zijn aangebracht.

Meerdere tanden of kiezen

Naast het plaatsen van implantaten kunt u bij ons ook terecht voor het plaatsen van kronen en bruggen op bestaande implantaten. Of voor kleine mond-chirurgie zoals het verwijderen van verstandskiezen, storende lipbandjes en het doen van kijkoperaties.

Vaste brug voor de hele kaak

Bij deze methode brengen wij zes of meer implantaten aan waaraan bijna de gehele tandenrij wordt bevestigd. Ze worden permanent aangebracht en voelen aan als eigen tanden.

All on 4

In sommige situaties kan zelfs op minimaal vier implantaten een volledige, vaste brugconstructie geplaatst worden.

Overkappingsprothese op twee implantaten

Deze methode wordt vaak als ‘klikgebit’ aangeduid. De basis wordt gevormd door twee implantaten met een stangetje ertussen, of twee drukknopjes, waarna de prothese aan het gebit vast komt te zitten. De prothese zit semi-vast en u kunt deze zelf in- en uitnemen. Deze methode wordt meestal deels door de basisverzekering vergoed.

Heeft u meer vragen?

Schweitzer Implantologie staat onder de bezielende leiding van René Schweitzer, sinds 20 jaar implantoloog. Gedreven in zijn vak, op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en gehuisvest in een moderne praktijk met de nieuwste apparatuur en een vakkundig team. Vakkennis, uitrusting en onderkomen zijn meer dan toereikend en toch ligt de nadruk bij ons op een ander terrein; de patiënt. Het middelpunt van de praktijk, dáár draait het om. U dus.

Wilt u meer informatie
ontvangen of direct een afspraak maken?