kleine mondchirurgie schweitzer implantologie woerden header

Kleine mond-chirurgie

Kleine mond-chirurgie houdt met name dento-alveolaire chirurgie van de mondholte in.
Bij Schweitzer Implantologie Woerden kunt u terecht voor diverse kleine mond-chirurgische behandelingen zoals het verwijderen van verstandskiezen en wortelresten, voorbehandelingen voor een kunstgebit, kijkoperaties en het verwijderen van storende lipbandjes bij kinderen.

Verstandskiezen verwijderen

Moet uw verstandskies verwijderd worden? Wij kunnen ons voorstellen dat u wellicht opziet tegen deze behandeling. Om u zoveel mogelijk gerust te stellen, vertellen wij altijd wat u van de behandeling kunt verwachten. Vaak maken wij een 3 dimensionale foto een Cone Beam CT-scan. Dit geeft ons een beter inzicht en aan de hand daarvan kunnen wij een zorgvuldige voorlichting geven.

Tevens kunt u bij ons ook terecht voor het verwijderen van afgebroken kiezen of wortelresten.

Chirurgische voorbehandeling kunstgebit

Er zijn situaties in de mond waardoor een kunstgebit niet goed zit. Soms kunnen die met een kleine chirurgische ingreep worden verholpen. Daarna kan de prothese worden aangepast of indien nodig worden vernieuwd. Hierdoor krijgt u een beter zittend kunstgebit.

Kijkoperatie

Onbegrepen pijn aan een kies of tand is heel erg. Een breuk van een wortel of een gat in een wortel zijn soms de oorzaak maar kunnen vaak niet goed gezien worden. Een kijkoperatie kan helpen het probleem vast te stellen. Daarna kan de juiste therapie met tandarts worden besproken.

Lipband correctie

In overleg met logopedisten en orthodontisten corrigeren wij regelmatig storende lipbandjes bij kinderen, zowel in de boven- als onderkaak. Een lipbandje dat tussen de voortanden loopt, kan een spleetje tussen de voortanden veroorzaken. Wanneer wij het lipbandje weghalen komen de voortanden netjes in een rij te staan zonder die hinderlijke spleetjes.

Wortelpuntoperatie

Wanneer een wortelkanaalbehandeling niet tot het gewenste resultaat leidt en een tweede wortelkanaalbehandeling ook geen succes heeft opgeleverd, dan kan als laatste redding chirurgisch (van buitenaf) de wortelpunt worden gereinigd. Dit wordt ook wel een apexresectie genoemd.

Vrijleggen van gebitselementen

Het komt wel eens voor dat tanden of hoektanden niet vanzelf willen doorkomen en dus achter blijven. Dan helpen wij een handje door het element chirurgisch op te zoeken en er een plakkertje aan te bevestigen met een kettinkje. De beugeltandarts kan vervolgens de tand of hoektand op zijn plaats brengen.

Fibromen verwijderen

Een fibroom is een loszittend stukje of balletje van het mondslijmvlies dat uit bindweefsel bestaat. Een fibroom ziet eruit als een bultje en kan in grootte variëren. Een fibroom kan zeer hinderlijk aanwezig zijn.

Ontvangt u graag meer informatie
over bovenstaande behandelingen?